Ketej nga anet tona akoma eshte dimer ....dimer i eger bile.Edhe pse prill akoma,temperaturatjan ne minus.Une kete jave kam pi shume cajse kam qene edhe pak pa terezi.Ndryshimi i kohes ndikon shume ke une.Aktiviteti ka qene i paket,po ja bej qefin vetes duke thene qe kam ndenjur net e net pa gjume nga bebi i vogeldhe gjate dites kam qene e dermuar. duke qene pa gjume,trupi me ka kerkuar sheqerna,dihet...energji.Mbas nje periudhe nje mujore femijet i kishte marre malli per embelsira,dhe e vija re kur dilnim ne pazar dora i shkonte vetem ke gjerat e embla.Jo vetem veten time,por privovaedhe kalamajt nga sheqernat.Me ju do ndaj receten e embelsires qe bera dhe cajin qe kam perdor gjate javes.Embelsira quhet leshnik dhe e kam mesuar nga vjerra ime. Kujt i pelqen krem karameli do i pelqeje edhe kjo embelsire qe eshte e lehte edhe shume e shpejte.
Perberesit :
Pergatitja :
Rrifni vezet me sheqerin pastaj shtoni qumeshtin, perzijeni te gjitha bashke dhe masen e fituar futeni me nje tepsi jo shume te madhe. Futeni ne furre me temp.180 grade per gati 40 minuta, po ne varesi te furres shikojeni ku qumeshti te jete mpiksur edhe te kete marre pamjen si ne foto. Ju befte mire!!!
Ky eshte caji im i preferuar e sidomos kur je pak pa terezi. Eshte derman per kollen, dhimbjet e barkut, shqetesime me gjumin, sdi cte numeroj per kete caj me pare.
Po e filloj nga dafina
- Dafina ul temperaturen e trupit, qeteson sistemin nervor, qeteson dhimjen e muskujve, ben mire per bronkitin dhe gripin.
- Kanella eshte aq e mire sa te shkruaj per te duhet te rri gjithe diten : antioxidant, lufton gripin dhe te ftohtin po edhe te ulim pak sheqerin ne gjak mbas embelsires:)
- Karafili eshte nje antioxidant i mire ne ndihmon ne sistemin nervor si dhe dhimbjet e muskujve.
-Kardamonin e mbajn si mbreteresha e erzave mbas piperit te zi.
Pergatitja ne nje ibrik, ene, c'te keni per mbare, vendosni te ziej nje shkop kanelle dy tre gjethe dafine (lari), tre - kater rrenje karafili po patet xhenxhefil, ok, ne se jo mund ti hidhni pak ne fund spec djeges kjo eshte sipas deshires. Une i hedh edhe pak kardamon. Ju befte mire !
No comments:
Post a Comment