U ngrys edhe kjo dite e ftohte pranvere.... Erdhi koha te reflektoj per diten e sotme, si ka qene ajo? Eh, gjate dites jam munduar te pi uje perpara vakteve, sot kam ec pak me shume nga ditet e tjera dhe sa po filloja te ndihesha krenare me veten time se sa goce e mire isha bere, vjen im shoq e me zgjat nje cokollate te zeze. A kthehet mbrapsh cokollata?? Nuk ja ktheva doren po e ndava ne nje cope me te vogel edhe e lashe pjesen tjeter per neser ne mengjes.
Sot mengjesin e fillova me nje gote uje te ngrohte me mjalte dhe limon. Mbas 30 min. hengra nje waffle me mjalte edhe nje kafe pa sheqer.
Dreke e darke bashke.
Spinaqi pelqehet nga te gjithe pjestares familjes me shume kur e bej byrek. Sot provova nje recet pak me ndryshe qe po e ndaj me ju nuk eshte
shume kalorike edhe mendoj qe po
ta provoni do ju shijoje.
Perbersit:
1.
Perafersisht 500gr spinaq
2.
2 veze te
plota
3.
1 1/2 gote qumesht
4.
1/2gote miell
5.
100 gram djath
6.
2 kokrra qepe (me mire qepe te njoma)
7.
Vaj ulliri
8.
3 feta djath mozarela (ose cdo lloj
djathi tjeter)
9.
Kripe, piper
Per ta pergetitur kete tave eshte shume e thjeshte se vetem ti perziesh te gjithe perberesit edhe hopa ne furre. Pjekja zgjate ke 40 min. ne temp. 370 grade celcius.
Dhe, se fundi, nje rruge e dy pune, ja nje recete maske.
Une kur gatuaj spinaq ruaj nje te kapme spinaq per te bere mask per fytyren. Spinaqin e grij holle dhe e ziej me pak qumesht. Sa fillon te shteroje pak e le te ftohet dhe e vendos ne fytyre per 15 minuta. Fytyren e laj me uje te vaket. Ne vend te kremit hidratues perdor vajin e ullirit.
Pranvere te mbare e dashur :-)
ReplyDelete-Ju pergezoj shume Ana & Ori per blogun
shume interesante
flm per recetat Ana :-) shume te shendetshme
dite te mbare kalofshi .
Shume faleminderit Bruna!! Te pershendesim edhe ne.
Delete