Thursday, March 21, 2013

Ana



U ngrys edhe kjo dite e ftohte pranvere.... Erdhi koha te reflektoj per diten e sotme, si ka qene ajo? Eh, gjate dites jam munduar te pi uje perpara vakteve, sot kam ec pak me shume nga ditet e tjera dhe sa po filloja te ndihesha  krenare me veten time se sa goce e mire isha bere, vjen im shoq e me zgjat nje cokollate te zeze. A kthehet mbrapsh cokollata?? Nuk ja ktheva doren po e ndava ne nje cope me te vogel edhe e lashe pjesen tjeter per neser ne mengjes.   

Sot mengjesin e fillova me nje gote uje te ngrohte me mjalte dhe limon. Mbas 30 min. hengra  nje waffle me mjalte edhe nje kafe pa sheqer.

 

Dreke e darke  bashke. Spinaqi pelqehet nga te gjithe pjestares familjes me shume kur e bej byrek. Sot provova nje recet pak  me ndryshe qe po e ndaj me ju nuk eshte shume kalorike edhe mendoj qe po ta provoni do ju  shijoje.
                 

                 Perbersit:
1.       Perafersisht 500gr spinaq
2.       2 veze te  plota
3.       1 1/2 gote qumesht
4.       1/2gote miell
5.       100 gram djath
6.       2 kokrra qepe (me mire qepe te njoma)
7.       Vaj  ulliri
8.       3 feta djath mozarela (ose cdo  lloj  djathi tjeter)
9.       Kripe, piper


Per ta pergetitur kete tave eshte shume e thjeshte se vetem  ti  perziesh  te gjithe perberesit edhe hopa ne furre. Pjekja zgjate ke 40 min. ne temp. 370 grade celcius. 

 

Dhe, se fundi, nje rruge e dy pune, ja nje recete maske. 

Une kur gatuaj spinaq ruaj nje te kapme spinaq per te bere mask per fytyren. Spinaqin e grij holle dhe e ziej me pak qumesht. Sa fillon te shteroje pak e le te  ftohet dhe e vendos ne fytyre per 15 minuta. Fytyren e laj me uje te vaket. Ne vend te kremit hidratues perdor vajin e ullirit.

 

2 comments:

  1. Pranvere te mbare e dashur :-)
    -Ju pergezoj shume Ana & Ori per blogun
    shume interesante

    flm per recetat Ana :-) shume te shendetshme

    dite te mbare kalofshi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shume faleminderit Bruna!! Te pershendesim edhe ne.

      Delete