Wednesday, March 27, 2013

Zbor dhe gatim - Ana

Per mua sot dita filloi qe ne 6.A.M, kur  djali i vogel me dha urdher te ngrihesha :)) Me ka mbajtur te  angazhur gjithe diten me kerkesat e tij. Ai sot ka shoqeruar mamin me pirjen e ujit te ngrohte, ne biseden  me gjyshen ne skype, si dhe marrjen e motres nga shkolla dhe ne gatimin e darkes. Ky eshte trajneri personal i imi. Duket qe nuk eshte i kenaqur me shendetin e mamit te te tij dhe me cdo  kusht do qe ta dobesoje (fundja, se mos eshte ai shkaku i mbipeshes sime) jep  keshilla se si duhet te vrapoj per ta marre kur qan apo te shkoj me vrap prane sobes mos me digjet gatimi. Apo kur qesh, filloj lojen me te dhe tava ne furre niset per tjeter e bitiset tjeter. Po kot nuk thone: recetat e mira kane dal nga gabimet.

E krahas fiskultures, menuja per sot ishte si me poshte:
Supe me asparagus:
Perberesi:
dy patate te vogla
nje tufe me asparagus
nje gote qumesht
pak mish te thate (sipas deshires)
vaj ulliri
krip,vegete
                  
Pergatitja :
Ne tenxhere me uje hedhim patate te ziejne, pak kripe dhe vegete. Mbasi te kene zier patatet i hedhim asparagusin e lare dhe i leme te ziejne edhe 5 min. Patatet e ziera dhe asparaguset i fusim ne frulator ku stojme edhe nje gote qumesht. Nderkohe, ne tenxhere skuqim pak  mish te thate dhe siper mishit te thate hedhim masen homogjene. I leme te ziejne edhe per 2-3minuta dhe eshte gati  per tu  servirur.

Sallate me lulelaker:

Perbersit:
lulelaker
qepe
limon
vaj ulliri,kripe

Pergatitja:
Ne nje tenxhere veme ujin me kripe te zieje. Me pas i hedhim lulelakren dhe e leme te zieje per 5 min dhe me pas e kullojme ne nje site.Ne nje ene presim limonin dhe qepen, i shtojme  kripe, vaj ulliri e i shtrydhim gjysem limoni. Lulelakren e zier ja shtojme siper dhe... ju befte  mire  :)

Tave me fileto vici  dhe zarzavate:
fileto vici, 3 cope
2 korra qepe
5 thelpij hudher
1 pako kerpurdha te prera
1 karrote
1spec
vaj
kripe, piper te zi, piper te kuq, rigon, vegete


 Pergatitja:
Presim filetot ne rripa te trash, i marinojme me vaj, kripe, piper, rigon dhe i shtrojme ne nje tave jo shume te madhe. Siper i shtojme qepet, hudrat dhe kerpurdhat, karrotat dhe specin. Taven e  mbulojme me leter alumini  dhe e fusim ne  furre per 45 min ne temperature 200 grade celcius. Perpara se ta  heqim nga furra   ja heqim letren dhe e leme  edhe per pak sa te shteroje lengu pak dhe gati per tu servirur. (kontrollojeni shpesh  se mos ju digjet se une desh e percellova  sot :))



1 comment:

  1. O ju lumshin duart se na keni zbukuruar tavolina me keto receta.
    Perqafime nga Tirana

    ReplyDelete